Cladirea Muzeului Farmaciei retrocedata mostenitorilor de drept. Sentinta este definitiva!
Recursul inaintat de muzeu, cu privire la spatiile in care functioneaza Muzeul de Farmacie din Cluj, a fost respins la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Astfel, decizia devine definitiva, neexistand o alta cale de atac.
Singura varianta ramasa este cumpararea imobilului de la mostenitori de catre autoritati, mai ales ca acestia sunt interesati sa vanda. Cladirea din centrul Clujului, care dateaza din secolul al 16-lea, a fost evaluata la 2 milioane de euro, iar Muzeul de Farmacie ocupa in prezent un sfert din cladire.
“Recursul inaintat de muzeu la Inalta Curte s-a respins, dar motivarea sentintei nu o avem inca pentru a vedea care sunt motivele si sa vedem exact despre ce este vorba. In concluzie, acest proces in legatura cu retrocedarea spatiilor s-a terminat”, a declarat Carmen Ciongradi, directorul Muzeului de Istorie al Transilvaniei, care administreaza si Muzeul Farmaciei.
“Noi am cerut si o sa cerem cumpararea intregului imobili care este monument istoric de secol XVI. Este o cladire emblema a Clujului si merita sa fie pastrata ca si cladire monument si ca si muzeu”, a completat Carmen Ciongradi.
Cladirea Muzeului Farmaciei a gazduit prima farmacie de stat din Cluj incepand cu 1573. In 1863 farmacia intra in proprietatea familiei Hintz(de aici si numele Casa Hintz sub care este cunoscuta). In 1949 cladirea a fost nationalizata de comunisti iar in 1954 este transformata in Muzeul Farmaciei, prin interventia profesorului Valeriu Bologa. Procesul de retrocedare a inceput in 2008.
Sursa: Citynews
Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.
Fara comentarii
adauga comentariu