Cluj-Napoca: Sunrise Residence intra in faliment iar pagubitii raman fara bani
Am fost informati intr-un articol publicat acum doua saptamani ca nefericitii „proprietari” ai apartamentelor inexistente din ansamblul de locuinte Sunrise Residence au dau in judecata dezvoltatorul imobiliar, in speranta ca isi vor recupera banii investiti in gol.
Iata, insa, ca Tribunalul Cluj a decis ca Sunrise Residence, spre marea si justificabila furie a proprietarilor apartamentelor fictive, sa intre in faliment. In aceste conditii, pagubitii risca sa nu isi mai recupereze banii achitati pentru respectivele locuinte, asta in conditiile in care la returnarea sumelor investite au prioritate furnizorii.
Nu mai putin de 55 de clujeni au cumparat, in 2008, apartamente de la dezvoltatorul imobiliar al ansamblului Sunrise Residence. Desi lucrarile urmau, cel putin in teorie, sa fie incheiate cel tarziu la finele anului 2010, activitatea de pe santier a fost sistata in 2009.
Tribunalul Cluj a decis, in data de 5 iulie, sa aprobe cererea dezvoltatorului imobiliar de a intra in faliment. Cei 55 de proprietari au atacat acest verdict, in speranta ca Sunrise Residence va scapa de nefericitul deces iar ei isi vor recupera sumele achitate in 2008.
“Sa-si vanda ei averile, nu ne intereseaza. Noi vrem sa ne recuperam ori averile ori banii”, spune Maria Muresan, unul dintre pagubiti.
Asa cu era de asteptat, dezvoltatorul imobiliar arunca blamul pe creditori, sustinand ca institutia financiara cu care a semnat un contract de 5 milioane de euro nu s-a achitat de datoria de a livra banii din momentul in care s-a declansat criza economica. In aceste conditii, dezvoltatorul a acumulat datorii la furnizori si salariati, acestia din urma fiind responsabili de procedura de insolventa.
In ciuda faptului ca reprezentantii Sunrise Residence au conceput un plan de reorganizare si continuare a lucrarilor, Tribunalul Cluj a respins aceasta solutie fara drept de apel.
Cei 55 de pagubiti sunt informati ca dezvoltatorul spera intr-un recurs care ar putea schimba decizia de falimentare a firmei.
“Speram ca prin acest recurs sa putem arata inca o data viabilitatea acestui plan de reorganizare si sa putem intoarce aceasta decizie”, a declarat Nicolae Bocsa, administratorul firmei.
La randul lor, pagubitii vor sa mearga pe mana justitiei si sa depuna o plangere penala impotriva dezvoltatorilor de la Sunrise Residence, sperand astfel sa-si recupereze banii achitati pentru locuintele de care nu au mai avut parte.
Concluzia este mai mult decat clara: cetatenii romani ar face bine sa investeasca in piata imobiliara cu multa precautie.
Sursa: CityNews.ro
Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas
Fara comentarii
adauga comentariu