De ce sunt importante agentiile de brokeraj pe piata imobiliara

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Avand in vedere ca piata bancara nu duce lipsa de oferte de creditare, cetatenii romani interesati de negocierile cu diversele institutii financiare locale sunt pusi in situatia solicitanta si deconcertanta de a analiza prea multe alternative.

Iata de ce analistii acestui segment complex ne recomanda brokerii bancari, persoane specializate care ne pot spune care sunt variantele cele mai bune si care sunt capcanele contractelor de creditare.

In mentalul colectiv ai anilor trecuti, brokerul bancar a fost cel care solicita sume deloc neglijabile pentru o serie de informatii aflate, in esenta, la indemana oricarui client care vrea sa incheie un contract cu o institutie financiara. Situatia s-a schimbat, insa, in mod drastic, brokerul bancar devenind din persona non grata o figura mult prea importanta pentru a fi ignorata.

Unul dintre marile noastre atuuri este impartialitatea. Prezentam produsele bancilor exact asa cum sunt, pana la cel mai mic detaliu. De asemenea, unii clienti pot primi credite doar datorita experientei si tertipurilor noastre. Am avut chiar si clienti care au intrat intr-o sucursala de banca, au aflat ca nu se pot credita, iar noi i-am intermediat dosarul exact la acea banca, unde de data aceasta a fost acceptat fara probleme., arata Daniel Amza, senior consultant AV Broker Solutions.

Desi pare absurd si ridicol, serviciile oferite de agentiile de brokeraj bancar sunt, de cele mai multe ori, gratuite. Criza economica a „ucis” foarte multe astfel de agentii, astfel incat cele ramase in picioare prefera sa renunte la banii cetatenilor tocmai pentru a nu-si pierde clientela.

Cu toate acestea, suntem informati ca brokerii nu presteaza aceste servicii de informare si mediere intru totul gratuit. Chiar daca nu solicita bani de la clienti, brokerii sunt platiti de institutiile financiare care incheie contracte cu cetatenii informati tocmai de brokerii care par sa munceasca pe gratis.

Logica este simpla: suntem motoarele lor de vanzare. Trendul, indeosebi pe perioada crizei, a fost si poate ca inca este, inchiderea unora dintre sucursale si focusarea pe alt gen de canale de vanzare, indeosebi pe brokeri. Orice banca prefera sa achite pentru serviciile noastre un comison prevazut in protocol, in detrimentul platii costurilor imense pentru sustinerea unei agentii (chirie, plata salariilor angajatilor, cheltuieli cu intretinere, consumabile si alte costuri indirecte)., continua Daniel Amza.

Se pare ca cei mai multi romani care solicita, in aceasta perioada, serviciile agentiilor de brokeraj sunt interesati de creditele Prima Casa 4. Avand in vedere ca buzunarele potentialilor clienti sunt mai mult goale decat pline, nu este de mirare ca brokerii sunt invadati de romanii care vaneaza cele mai avantajoase oferte de creditare.

Piata imobiliara din Romania nu o duce prea bine. Desi preturile apartamentelor si ale caselor sun in continua scadere, veniturile medii ale cetatenilor romani nu le permit sa achizitioneze locuinte cu de la sine putere. Iata de ofertele de creditare sunt de neevitat, iar brokerii bancari mai mult decat esentiali.

Cel mai cautat credit este refinantarea cu sau fara garantie. Indeosebi persoanele care detin mai multe credite, carduri de credit, overdrafturi, etc. incearca sa diminueze povara acestora, cumulandu-le pe toate intr-unul singur si rezultand astfel o rata mai scazuta si evident mai lesne de suportat. Urmeaza creditul de Prima Casa, dar nu este insa de neglijat nici cererea pentru credite de consum noi, avand in vedere scaderea dobanzilor in moneda nationala. Practic, dobanzile creditelor in lei au devenit chiar mai mici decat in perioada de dinaintea crizei., spune Daniel Amza.

Sursa: Imopedia.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *