Deconstructie – 5 prejudecati legate de agentul imobiliar

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Opinia publica “a invatat” din experienta ca toti cei care sunt profesionisti intr-ale vanzarii sunt, in esenta, escroci. Cu alte cuvinte, agentii imobiliari, caci despre ei vom discuta in acest articol, sunt perceputi intr-un mod partial sau total distorsionat.

Miturile sau erorile de judecata circula neamendate. In ciuda faptului ca lumea nu opereaza cu valori absolute, specimene lamentabile existand la tot pasul, este impropriu si incorect sa aplicam etichete definitive.

Iata 5 mituri sau erori de judecata legate in mod direct de agentul imobiliar. Ceea ce urmeaza sa cititi nu face parte din nicio strategie de falsa reabilitare. Chiar daca aceasta profesie pare structurata in jurul minciunii si a fraudei, veti vedea ca agentul imobiliar este obligat sa-si exercite atributiile intr-un spatiu completamente deschis. Un client responsabil si atent nu poate fi dus cu zaharelul.

1. – Un mit de larga si trista circulatie este ca agentul imobiliar spune si face orice pentru a-si atinge obiectivul. Chiar daca aceasta preconceptie nu este intru totul absurda, trebuie sa remarcam faptul ca cei care apeleaza la astfel de strategii sunt cei care gandesc limitat si pe termen scurt.

Un agent imobiliar cu adevarat profesionist stie ca un client satisfacut este mai important decat o suma irelevanta obtinuta de la un client dus de nas. Sa nu uitam ca oamenii vorbesc, reputatiile circula iar opinia publica se manifesta in moduri cu totul imprevizibile. Iata de ce agentii imobiliari aleg sa fie cinstiti si deschisi.

2. – Agentii imobiliari intarzie. Iata un alt mit pe care suntem nevoiti sa-l deconstruim. Avand in vedere ca numarul consultantilor este suficient de mare pentru a genera o piata competitiva, nu este in interesul agentului sa acumuleze minusuri in relatia-i cu al sau client. Cu alte cuvinte, agentul imobiliar stie ca potentialul client cunoaste cel putin o alta firma de consultanta activa pe piata locala, ceea ce inseamna ca tranzitia de la un agent la altul se poate face in timp record. Daca unul intarzie, fiti siguri ca ceilalti noua vor fi prompti. Daca unul incearca sa va insele, fiti siguri ca ceilalti noua vor fi absolut corecti.

3. – Nu putini sunt cei care considera ca agentul imobiliar este obligat sa-i duca la apartametele sau casele scoase pe piata in chiar momentul in care si-au exprimat intentia de a achizitiona o locuinta. Nimic mai fals. Agentul imobiliar este responsabil pentru integritatea de fond a demersului tranzactional. Nu este suficient sa apelati la o firma d consultanta pentru vi se arata casele sau apartamente din oferta. Trebuie sa semnati, in prealabil, un contract si, mai mult decat atat, cel care vinde trebuie, dupa ce va fi fost informat de existenta potentialului client, sa-si dea acordul. Abia atunci poate agentul imobiliar purcede la prezentarea efectiva a locuintei vizate.

4. – O alta eroare de judecata “spune” ca agentul imobiliar iti poate vinde ceea ce nu iti doresti. Exista o spaima colective cand vine de vorba de presupusele abilitati de manipulare ale celor din aceasta bransa. Nimic mai fals. Agentul imobiliar poate induce in eroare doar daca i se ofera aceasta oportunitate. Sa nu uitam, insa, ca cei cu intentii “malefice” sunt putini si anacronici. Clientul responsabil si bine informat nu are motive sa puna la indoiala buna-credinta a agentului imobiliar, ceea ce nu inseamna ca precautia nu este esentiala in orice demers tranzactional.

5. – In ton cu cele scrise despre abilitatile de manipulare ale agentului imobiliar, se crede ca acesta are la dispozitie un arsenal inepuizabil de strategii si trucuri de inducere in eroare. Practica actuala, insa, pune accentul pe sinceritatea absoluta. Un agent imobiliar cu reputatie buna are toate sansele sa incheie contracte fara intreruperi, in timp ce unul caruia i s-a dus vestea ca minte si “fraudeaza” risca sa fie eliminat de pe piata.

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *