Exista solutii pentru case mai ieftine!
Intr-adevar, parteneriatele public-private, nu sunt nici pe departe raspunsuri noi la probleme vechi. Si problemele exista, iar reprezentantii statului incep sa le constientizeze. In ultima perioada, numarul de locuinte predate s-a redus constant, fie ca vorbim de investitii private, fie de proiectele ANL.
Parteneriatele public-private au mare raspandire in Europa insa, datorita lipsei unui cadru legislativ adecvat, in Romania nu sunt folosite pe scara larga. Varianta construirii de locuinte din banii investitorilor privati pe terenurile statului va fi dezbatuta pe larg in cadrul Targului Imobiliar National tIMOn, care va avea loc intre 19-22 aprilie in Bucuresti, organizatorul asigurandu-se sa ofere un cadru propice unor astfel de discutii.
“Oferta de locuinte noi s-a redus continuu in ultimii trei ani. Numarul din ce in ce mai mic de locuinte noi construite in Romania se datoreaza in primul rand costului inca ridicat al terenurilor. Problema ar putea fi rezolvata prin aceste parteneriate dintre stat si investitori romani sau straini, avand in vedere ca statul, prin primarii sau consilii judetene sau locale, este unul dintre marii proprietari de terenuri. In cadrul parteneriatelor, statul ar putea concesiona pe anumite perioade de timp aceste terenuri, pentru dezvoltarea de locuinte in special”, a declarat Vlad Vlasceanu, directorul tIMOn.
Problema legislatiei in acest domeniu a fost subliniata de asemenea de Vlad Vlasceanu:
“Odata cu aparitia Legii Parteneriatului Public-Privat, administratiile locale si judetene pot angrena proiecte de dezvoltare locala si regionala, proiecte care sa implice activ investitori care sa creasca valoarea economica a fiecarei zone. Sustinand investitiile locale, promovam Romania si atragem fonduri catre administratii, fara a fi consumatori de bani publici”.
Pentru a facilita intalnirile intre autoritati si investitori privati, se va amenaja un stand special, iar costurile vor fi suportate de organizator.
Sursa: www.imopedia.ro
Echipa Blitz Imobiliare, moderator Leonard M.
Fara comentarii
adauga comentariu