Fiscul, Nokia si taxele vamale neplatite

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Cei de la Realitatea TV ne informeaza ca Agentia Nationala de Administrare Fiscala a pus sechestru pe halele Nokia de la Jucu. Pare-se ca statul roman are de recuperat de la compania finlandeza nu mai putin de 10 milioane de dolari din taxe vamala neplatite.

Au fost instituite masuri asiguratorii, in baza codului de procedura fiscala. Astfel de masuri sunt luate cand exista pericolul ca debitorul sa-si instraineze sau sa-si risipeasca activele”, a declarat la Realitatea TV Sorin Blejner, presedintele ANAF. „Am inceput un control in 2009 pe care l-am finalizat zilele trecute. Masurile asiguratorii nu pericliteaza activitatea societatii.

Avand in vedere ca decizia celor de la Nokia de a parasi Romania ne va afecta in moduri cu totul imprevizbile, nu este de mirare ca autoritatile nationale incearca remedierea situatiei, sau cel putin ameliorarea traumei economice.

Este mai mult decat clar ca situatia trebuie rezolvata urgent, in special in contextul in care exista companii de talie internationala interesate de halele abandonate de Nokia, hale ramase inca in proprietatea finlandezilor.

Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj, a declarat recent ca s-a purces la negocierea cu reprezentantii Nokia in vederea preluarii a nu mai putin de 76 de hectare de teren, din cele 90 acordate companiei aflate, in acest moment, pe picior de plecare.

Conform contractului semnat inainte de stabilirea finlandezilor in Parcul Industrial Tetarom III, din Jucu, o parte considerabila a spatiului achizitionat urma sa gazduiasca o serie de furnizori esentiali productiei Nokia, furnizori care, insa, n-au mai venit.

In prezent analizam fiecare clauza din contractul cu Nokia. Din primele discutii pe care le-am avut cu reprezentantii Tetarom, s-ar putea marsa pe una dintre clauze, pe care Nokia se pare ca a incalcat-o. Este vorba despre angajamentul companiei finlandeze privind popularea terenului obtinut de la Tetarom. Cu alte cuvinte, Nokia a primit 90 de hectare si a ocupat doar 30 de hectare. Pe restul de teren urmau sa vina celelalte societati furnizoare, care insa nu au mai venit“, a precizat liderul administraţiei judetene.

Sursa: Monitorul de Cluj

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *